Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie. Více informací. Rozumím Pro správné fungování webu si zapněte javascript.

Informatické myšlení

flag en

Bobřík pro děti

Myslíš si, že technologiím rozumíš? Hravě ovládáš mobil, tablet nebo notebook? Pojď změřit síly s těmi nejlepšími a řekni svému učiteli, ať vaši třídu přihlásí do soutěže Bobřík informatiky. Budete jednu vyučovací hodinu věnovat testu z informačních dovedností a logických úloh. Bobřík informatiky je online na počítači formou interaktivního testu. Soutěž probíhá od  4. do 15. listopadu a zúčastnit se mohou všichni studenti od 4. třídy základky až po maturanty. V rámci kategorii Senior pro ty nejstarší se koná celonárodní soutěž. Loni se Bobříka informatiky zúčastnilo 80 000 žáků ze 700 škol. Příklady úloh naleznete na ibobr.cz, stejně tak jako podrobné informace o tom, jak vás váš učitel může do soutěže přihlásit.

Bobřík pro učitele

Pro učitele představuje Bobřík informatiky inspiraci a možnost ukázat studentům informatiku v jejím pravém pojetí. Zároveň učiteli Bobřík přinese osvěžení do výuky, protože se budou moct jeho žáci porovnávat s ostatními studenty z celé republiky. Soutěž probíhá ve dvou školních týdnech, startuje v pondělí 4. listopadu a zúčastnit se mohou děti druhého stupně základních škol a středoškoláci. Celkem se Bobřík dělí do pěti kategorií. Děti v kategorii Senior mohou postoupit do celonárodního finále, které bude probíhat ve všech krajských městech na jaře. Loni se Bobříka informatiky zúčastnilo 80 000 žáků ze 700 škol. Úlohy Bobříka informatiky jsou celosvětové a všechny státy světa čerpají ze stejné databáze úloh. Archiv starších ročníků soutěže naleznete na webových stránkách, stejně tak jako podrobné informace o tom, jak se do soutěže přihlásit.

ukazka ulohy  

Sdílejte akci:

Zůstaňte v obraze


© Copyright 2018 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Vyrobil Rexonix, corporate design Helena Jiskrová. Pravidla ochrany osobních údajů