Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie. Více informací. Rozumím Pro správné fungování webu si zapněte javascript.

Informatické myšlení

flag en

Studujte zdarma v našich on-line kurzech pro učitele, lektory, ale i rodiče a zájemce z řad veřejnosti.

V rámci projektu iMyšlení vznikly dva masivní otevřené on-line kurzy (MOOC), ve kterých můžete načerpat základní informace o změnách ve výuce informatiky a školní robotice. 

Jako první otevíráme dne 3. února 2020 kurz Úvod do školní robotiky, ve kterém se věnujeme různým typům školních robotů, robotických hraček a robotických stavebnic. Kurz připravil tým zkušených autorů a soustředil do něj celou řadu inspirativních námětů, multimediálních a interaktivních prvků. Kolem kurzu vznikne komunita zájemců o tématu školní robotiky, takže bude možné i diskutovat řadu otázek, které vás v souvislosti se zařazením práce s roboty do školní výuky napadají. 

Kurz je koncipovaný jako šestitýdenní, ale můžete jej procházet vlastním tempem, začít i skončit kdykoli. Již nyní je možné se do kurzu zaregistrovat, studijní materiály budou zpřístupněny 3. února.

Více informací a registraci najdete na webových stránkách.
Nebo se podívejte na pozvánku.

asset v1 UWBPRIM2020 T1typeassetblockprofilovy obrazek 2

 

V březnu pak bude otevřen druhý MOOC kurz Jak rozvíjet informatické myšlení?. V něm budou účastníci sami na sobě objevovat principy informatického myšlení a hledat cesty, jak naučit žáky myslet jako informatici. Kurz je opět určen pro učitele i širokou veřejnost, pro všechny, které zajímá, jak konkrétně se u nás i ve světě proměňuje výuka informatiky. Kurz Jak rozvíjet informatické myšlení? bude zpřístupněn 16. března a již nyní je možné se do něj zaregistrovat na této adrese. 

Podívejte se na pozvánku.

asset v1 UWBPRIM 022020typeassetblockgirl profilobr 2

Oba kurzy jsou umístěné na nové platformě Eduskop založené na systému OpenedX. Platformu provozuje Západočeská univerzita v Plzni ve spolupráci s Českou asociací distančního univerzitního vzdělávání. Do budoucna budou na platformě postupně otevírány i další inspirativní MOOC kurzy vytvořené na vysokých školách i dalších partnerských institucích.

Sdílejte akci:

Zůstaňte v obraze


© Copyright 2018 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Vyrobil Rexonix, corporate design Helena Jiskrová. Pravidla ochrany osobních údajů