Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Informace, jak tyto stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie. Více informací. Rozumím Pro správné fungování webu si zapněte javascript.

Informatické myšlení

flag en

Dne 28. srpna proběhla na půdě pedagogické fakulty v Český Budějovicích konference Nová informatika, kde byli učitelé 2. stupně ZŠ seznámeni s chystanými změnami ve výuce informatiky na 2. stupni ZŠ. 

Konference zahrnovala především praktickou část - 12 workshopů, kde si účastníci mohli sami ,,osahat" nové robotické a výukové pomůcky a vyzkoušet si tak práci s nimi. 

Mezi uvedenými pomůckami pro moderní výuku informatiky se objevily například: 

Velký zájem účastníků vzbudila vzdělávací pomůcka - robot Nao, který byl na konferenci představen. 

 

Během dne proběhla také řízená diskuze na téma chystaných inovací ve výuce informatiky a na otázky zúčastněných učitelů odpovídal host konference - ředitel odboru základního školství MŠMT Mgr. Jaroslav Faltýn.

 

,,Akce se vydařila, všechny pomůcky fungovaly. Učitelé jevili o vše zájem, snažili se pracovat, ptali se, a byli také na konci řádně unaveni, " sdělil garant projektu PRIM pan Jiří Vaníček, který konferenci pořádal. 

Pan Vaníček připomněl, že již vloni proběhla v rámci pojektu PRIM podobná konference pro učitele 1. stupně a nyní pro učitelé 2. stupně ZŠ. ,,Minulá konference se v uplynulém školním roce promítla do zvýšeného zájmu učitelů o konkrétní školení k jednotlivým tematickým celkům jako robotika, programování. Očekáváme, že podobný dopad na již konkrétní zaměření bude mít i tato konference," dodal na na závěr. 

Věříme, že konference učitelům pomohla s přípravou na chystané změny a ukázala, že nová výuka informatiky nemusí být tak náročná. Velkým pomocníkem do budoucna mohou být pro učitelé také naše vzdělávací učebnice a online kurzy MOOC, které v průběhu projektu PRIM vznikaly. 

Autor: Michaela Svobodová

Sdílejte akci:

Zůstaňte v obraze


© Copyright 2018 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Vyrobil Rexonix, corporate design Helena Jiskrová. Pravidla ochrany osobních údajů